Üniversitemizdeki Atık Kutuları

Sıfır Atık uygulaması kapsamında Üniversitemizde atıklar beş ayrı türde oluştuğu kaynakta ayrı toplanmaktadır. Cam, metal, plastik, kağıt ve diğer atıklar olmak üzere koridorlarımıza yerleştirdiğimiz beşli atık kutuları bulunmaktadır.

Bu kutulara atıklar doğru şekilde atılması ile geri dönüşebilir atıklar ve diğer evsel atıklar kaynağında türlerine göre ayrılabilmekte ve geri dönüşüme kazandırılabilmektedir. Geri dönüşüme kazandırabileceğimiz her türlü atık artık bir “ekonomik ve çevresel değer” olarak ifade edilmekte ve Ülkemizdeki döngüsel ekonomiye katkı sağlamaktadır. Bunun yanında kaynağında ayrı olarak topladığımız geri dönüşebilir atıklar doğal kaynakların sürdürülebilir olarak kullanılmasına ve iklim değişikliği ile mücadeleye destek vermektedir.